fbpx

Lying down concert – Sint-Baafshuis Gent // Autumn Series // 10 Oct

SOLD OUT

WAITING LIST

Na eerdere uitverkochte concertenreeksen in september en oktober 2023, januari en februari 2024 en maart en mei 2024, start met deze herfstreeks een vierde serie van in totaal 11 unieke piano lying down concerten in hartje Gent.

Een unieke ervaring

Kies een matje en schik je kussen onder je hoofd. Maak je klaar om een uur lang je hoofd leeg te maken en weg te dromen tijdens dit ligconcert. Verwacht een uniek ononderbroken muzikaal verhaal waarin rust, spanning, muzikale thema’s en dynamiek je een uur lang meevoeren. Een moment van rust, stilte en verbinding in een wereld vol vergaderingen, whatsappberichten en instareeltiktokstory’s. De perfecte keuze voor een date, een avondje uit met vrienden of voor wie op zoek is naar wat cultuur.

Hoe het werkt

Tijdens dit exclusieve en intieme winterse concert kun je een van de matjes en kussens uitkiezen en je nestelen rond de vleugelpiano. Het concert duurt ongeveer 1 uur. Er zijn geen pauzes. Na het concert kan je rustig de stad weer in trekken.

Sint Baafshuis?

Het Sint Baafshuis ligt pal in het centrum van Gent naast de Sint Baafskathedraal waar Van Eycks ‘de Aanbidding van het Lam Gods’ hangt. Het gebouw heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw en diende als seminarie, school en internaat. Vandaag is het volledig gerestaureerd. Het concert vindt plaats rond de vleugel in de prachtige intieme concertruimte op de bovenste verdieping.

Mattias Devriendt?

Mattias Devriendt leerde piano spelen op 9-jarige leeftijd. Hij woont in Gent. Sinds 2022 speelt hij lying down concerts. Geen Mozart, Beethoven of Schubert, maar eigen werk. Zijn belangrijkste invloeden zijn Radiohead, Philip Glass, Nicolas Jaar, The Album Leaf, Nils Frahm Keith Jarrett en Jóhann Jóhannsson.

Sinds 2004 speelt hij in de band Monserey en sinds 2022 treedt hij ook solo op als pianist. ‘Mijn missie is om via muziek mensen een moment van rust en verdieping te bieden.” In 2024 brengt hij de laatste van 4 EP’s uit samen met het label BRG Benelux. De 4 EP’s zijn getiteld Simplicity, Contension, Equinamity en Opposition en er is ook een vinyl album ‘As I Lay Down‘. In oktober 2023 werd hij door Stad Gent verkozen tot Gentenaar van de maand.

Luisteren?

Wil je meer weten of al even luisteren? Dat kan hier. 

www.facebook.com/mattiasdevriendtmusic
www.instagram.com/mattiasdevriendtmusic


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *