fbpx

Hilvaria Studio’s – Hilvarenbeek // NEDERLAND

Lying down concert – Hilvaria studio’s Hilvarenbeek

Ligconcert in de zeer intieme en mooie expositieruimte van de Hilvaria Studio’s te Hilvarenbeek, Nederland. 

  • Doors open: 14u – ontvangst met glaasje cava
  • Het concert gaat door bij winterlicht van 14u30 tot 16u. Vergeet je matje, dekentje en kussen niet mee te brengen!
  • Mogelijkheid tot gratis bezoek van de lopende expo’s tussen 16u en 18u. Meer info over de expo’s vind je helemaal onderaan deze pagina.

BOOK TICKETS

Een unieke ervaring

Kies een matje en schik je kussen onder je hoofd. Maak je klaar om een uur lang je hoofd leeg te maken en weg te dromen tijdens dit ligconcert. Verwacht een uniek ononderbroken muzikaal verhaal waarin rust, spanning, muzikale thema’s en dynamiek je een uur lang meevoeren. Een moment van rust, stilte en verbinding in een wereld vol vergaderingen, whatsappberichten en instareeltiktokstory’s.

Hoe het werkt

Ontvangst in de Hilvaria Studios met een glaasje cava. Tijdens dit exclusieve en intieme winterse ligconcert kan je je vervolgens nestelen op je matje rond de vleugelpiano. Het concert duurt ongeveer 1.15 uur. Er zijn geen pauzes. Na het concert kan je de lopende expo bezoeken.

Vergeet je matje, dekentje en kussen niet mee te brengen!

Mattias Devriendt?

Mattias Devriendt leerde piano spelen op 9-jarige leeftijd. Hij woont in Gent. Sinds 2022 speelt hij lying down concerts. Geen Mozart, Beethoven of Schubert, maar eigen werk. Zijn belangrijkste invloeden zijn Radiohead, Philip Glass, Nicolas Jaar, The Album Leaf, Nils Frahm Keith Jarrett en Jóhann Jóhannsson.

Sinds 2004 speelt hij in de band Monserey en sinds 2022 treedt hij ook solo op als pianist. ‘Mijn missie is om via muziek mensen een moment van rust en verdieping te bieden.” In 2024 brengt hij de laatste van 4 EP’s uit samen met het label BRG Benelux. De 4 EP’s zijn getiteld Simplicity, Contension, Equinamity en Opposition en er is ook een vinyl album ‘As I Lay Down‘. In oktober 2023 werd hij door Stad Gent verkozen tot Gentenaar van de maand.

Luisteren?

Wil je meer weten of al even luisteren? Dat kan hier. 

www.facebook.com/mattiasdevriendtmusic
www.instagram.com/mattiasdevriendtmusic


Expo?

Fotograaf Sander Buyck en schilder Charlie De Voet zijn in België verre van onbekenden, maar hebben nog vrijwel niet in Nederland geëxposeerd. Sander heeft een achtergrond in de documentaire fotografie, maar beweegt steeds meer in de richting van vrij werk zonder zijn wortels te verloochenen. Charlie maakt monumentale abstracte werken, maar omarmt het experiment om scherp te blijven en ruimte te houden voor lichtheid, humor en reflectie.

Met een esthetiek die diep geworteld is in picturale kunst en documentaire fotografie, vertaalt Sander Buyck (BE º1984) visuele verhalen in een persoonlijke artistieke taal. Zijn foto’s zijn niet alleen een representatie, maar een poëtische transformatie van de werkelijkheid. Bij de Hilvaria Studio’s laat Sander twee recente series zien, gemaakt in India en in de Vlaamse Ardennen, waarin hij experimenteert met de mogelijkheden die de camera, de afdruk en de drager hem bieden. De foto’s krijgen een schilderachtige uitstraling en suggereren tijd en beweging. Als kijker wordt je bijna letterlijk in het beeld gezogen en er is ruimte voor verschillende interpretaties. Zijn onderwerpen tonen een maatschappelijk engagement, maar het streven is
dat ze tot zelfstandig beeld kunnen evolueren. Sander Buyck is master in fotografie – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Na twee jaar grafische vormgeving te hebben gestudeerd besloot Charlie De Voet (BE º1977) een periode te gaan reizen. Op 26-jarige leeftijd beseft hij dat hij maar één keuze heeft: kunstenaar worden. Fulltime. Hij werkt met olieverf in lagen die dun en dik op elkaar gelegd worden en zowel qua kleur als materiaal op elkaar gaan reageren. Abstracte werken met een subtiel kleur- verloop lijken op afstand bijna immaterieel te zijn maar dichterbij gekomen is het de huid van de verf die zichtbaar wordt, een huid die bijna geboetseerd lijkt te zijn. Het spirituele en mate- riële komen samen in de veelvuldige menging van kleuren die typisch zijn voor zijn gedempte palet. De pure vellen verf kunnen ook van de drager los gesneden worden
en getransformeerd worden naar ruimtelijke vormen of illusies. Waarna de leegtes weer ruimte bieden voor nieuwe schilderijen. Charlie De Voet is master in de Schone Kunsten – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK), Gent – afgestudeerd met onderscheiding (2007)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *