Wat is een ligconcert?

LIVE

Lie down concert - Ghent

Check alle concerten

O

p een matje, onder een dekentje of in een slaapzak: gedurende een uur rust, kijk, denk of droom je bij een intiem ligconcert. Een rustige ruimte, een stille tuin, een sfeervolle woonkamer, een kerk, kapel of bunker: als er maar een zekere rust en stilte hangt. De muziek wordt gespeeld op een akoestische piano of op een rhodes piano afhankelijk van de ruimte. Je kan uitrusten, wegzinken in je eigen gedachten, genieten van de muziek of gewoon…in slaap vallen.

Praktisch

Duur: 60-80 minuten afhankelijk van de context

Comfort: deelnemers kunnen hun eigen matje, deken, handdoek of slaapzak meenemen. Indien gewenst kunnen matjes voorzien worden.

Piano: Bij voorkeur op piano. Indien er geen piano ter beschikking is, kan een piano tegen een meerprijs gehuurd en geplaatst worden voor het concert. Er is ook de mogelijkheid om de muziek uit te voeren op een rhodespiano Mark I.

Prijs: te bespreken afhankelijk van aantal personen, locatie, context. Neem even contact op voor een inschatting.

Voor wie?

Een ligconcert past perfect tijdens een team building voor collega’s of als afsluiter van een strategische tweedaagse voor managers. Maar het is ook een tof intermezzo op een vernissage, tijdens een bezinningsweekend voor jongeren of als brainstorm voor de herbestemming van een kerk, klooster of kapel. Ook voor mensen met dementie of met een beperking is het een heel fijne manier om geprikkeld te worden. Of waarom niet als beloning na of tijdens drukke beurs- en opendeurdagen? En natuurlijk kan het ook gewoon als privé-concertje in intieme kring! Een laagdrempelige, niet-alledaagse ervaring.

Waarom?

Omdat kinderen, familie, managers, medewerkers, buurtbewoners of vrienden deugd hebben van een uurtje rust tijdens drukke dagen. Omdat onze samenleving snakt naar initiatieven die ons mentaal welbevinden versterken, die ruimte bieden om tot onszelf te komen. Niets moet. 

Omdat de pianocompositie heel toegankelijk is en toch een eigen, filmisch verhaal vertelt. 

Omdat een piano ligconcert geschikt is voor alle leeftijden, van baby tot oudere. Omdat kleinkind en grootouder, broer en zus, vriend en vriendin, collega’s dit samen kunnen beleven.

Omdat er geen rijen en vooraf aangegeven zitplaatsen zijn. De hiërarchie valt weg en elk is vrij te kiezen waar hij of zij zich het best voelt in de ruimte, beschut tegen de zijkant of in het kwetsbare midden.

Omdat de ruimte er vanop de grond anders uitziet dan vanop een stoel, zoals een stad vanop het water anders lijkt dan vanop de oever. Liggend op een matje beleven mensen de ruimte op een andere manier.  


Benieuwd? Check de video